home news themes customised tips training partners contact
Home News
There are no translations available.


Wat is seks? - 4/3/10 ANP

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen verschillende definities hebben van het begrip 'seks'. Dertig procent van de onderzochte doelgroep vindt bijvoorbeeld dat orale seks geen seks is. Voor twintig procent van de mensen is ook anale seks geen seks. Hetzelfde aantal vindt ook geslachtsverkeer tussen man en vrouw geen seks als de man niet is klaargekomen. Zie ook Tips - Wat is seks?

U heeft 12 vrienden - 4/3/10 ANP

Mensen hebben gemiddeld twaalf vrienden, blijkt uit onderzoek van 'Schoolbank'. Daarvan zijn vier vriendschappen bijzonder. De meeste vriendschappen starten op school (22%) en op het werk (19%). Daarna komen de hobby (14%) en de familie (12%).

Kindermaatje condoom - 4/3/10 Telegraaf

In Zwitserland is er een condoom voor kids van 12 tot 14 jaar op de markt gebracht, omdat uit onderzoek blijkt dat er steeds meer jongeren seks hebben, en vaak is dat onveilige seks.  Het nieuwe condoom is kleiner en moet 'afglijden' voorkomen. Het is o.a. te koop op de website van de Zwitserse aidsfederatie. Er is ook protest, omdat sommigen menen dat het condoom seks op jonge leeftijd zal stimuleren.

Sexy video's met vrouwen schadelijk - 4/3/10

Uit nieuw Brits onderzoek blijkt dat video's met sexy geklede dansende vrouwen een negatief effect hebben op meisjes. Zij kunnen er depressief van worden, eetstoornissen ontwikkelen en zelf ongewenst seksueel gedrag gaan vertonen.

Enthousiast over Vrienden & Vrijers - 23/2/10

Iedereen is enthousiast over de tekeningen en vooral ook over de vragen, zowel van die op de spelkaarten als op de hulpvragenkaart! We merken dat ook de mensen van het hoogste niveau (licht verstandelijke handicap - zwakbegaafd) geen problemen hebben met de tekeningen. Zij vinden ze niet kinderachtig, maar wel herkenbaar.

Sigrid Bauwens, PC Bethanië – België

Nieuwe wetten beschermen kinderen - 29/12/09 ANP

Op 1 januari zijn een aantal nieuwe wetten van kracht die kinderen beter beschermen tegen seksueel misbruik. Kinderporno op internet bekijken wordt strafbaar. Dat geldt ook voor 'grooming': volwassen die op internetsites minderjarigen proberen te verleiden met als doel seksueel misbruik.

Kalender 'Lief en Lijf'- 2/11/09

Bureau Edubooks & Training heeft voor 's Heeren Loo een 'Lief en Lijf' verjaardagskalender gemaakt. Deze kalender met afbeeldingen uit 'Vrienden & Vrijers' wordt door het SICS aan alle locaties aangeboden als onderdeel van de implementatie van het seksualiteitsbeleid. De kalender is ook te koop bij Bureau Edubooks & Training voor € 12,50 inclusief verzendkosten.


voorblad kalender
Presentatie Vrienden & Vrijers - 2/11/09

Op 2 november werd de spelmethode 'Vrienden & Vrijers' officeel gelanceerd tijdens de week van 'Lief en Lijf', georganiseerd door de werkgroep SICS (Steunpunt Informatie en Coördinatie Seksualiteit) van 's Heeren Loo. Na een verhaal van seksuologe Ellen Suykerbuyk over het belang van een gezonde seksuele ontwikkeling vertelde ontwikkelaar en uitgever Wilco de Schouwer van Bureau Edubooks & Training over de wijze waarop de methode tot stand is gekomen. In de week van 2 tot en met 6 november werden diverse activiteiten rondom de thema's intimiteit en seksualiteit voor cliënten, ouders, verwanten en medewerkers georganiseerd.

maand juni
maand juni